Emanon

Van Emanon, een software ontwikkelaar die software ontwikkelt voor de financiële wereld, kregen wij de opdracht om voor hun product iAssetz een nieuwe interface te ontwerpen. De huidige interface was achterhaald en voldeed volgens Emanon niet meer aan de huidige webstandaarden.

Op basis van een zeer goed aangeleverd concept van Emanon konden wij het interaction design opzetten. Deze werd clickable gemaakt tot een prototype, zodat Emanon de nieuwe flow van de applicatie kon ervaren alvorens het visuele ontwerp over het interaction design geplaatst zou worden. Na wat aanpassingen in het ontwerp werd de goedkeuring gegeven tot de volgende stap, namelijk het visuele ontwerp.

In het visuele proces zijn een aantal belangrijke keuzes gemaakt die de look-and-feel van het product bepaald hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld gekozen voor een zo’n plat mogelijk ontwerp, het rechts uitlijnen van tabellen en kunnen inklappen van de verschillende datablokken waardoor de applicatie rust en overzicht uitstraalt.

Doordat we de applicatie op een manier hebben ontworpen die makkelijk om te zetten is naar een ontwerp voor mobile devices, voldoet deze Emanon webapplicatie weer aan de huidige webstandaarden!

Let op, de waardes in onderstaande schermen zijn fictief.